Fem servir cookies pròpies i de tercers, per realitzar un anàlisi de la navegació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí

AcceptarLa contribució de la ràdio pública a la normalització de la llengua catalana

GRERs2017 IMG_6877

Els passats dies 16, 17 i 18 de novembre, Josep M. Martí i Sílvia Espinosa-Mirabet, membres de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, participen en el congrés sobre la contribució de la ràdio pública a la normalització de la llengua catalana, organitzat pel grup GRER.

La comunicació té com a objectiu descriure el procés de creació d’una nova audiència de ràdio generada a Catalunya a partir de les polítiques públiques de radiodifusió desenvolupades tant pel Govern espanyol com pel català. Les dues emissores públiques no locals, que emeten a Catalunya des de la democràcia íntegrament en aquesta llengua, són Ràdio 4 (RTVE) y Catalunya Ràdio (CCMA): Ambdues han format part de la vanguàrdia del procés de  normalització lingüística de la llengua catalana que actualment parla el 80,4% de la població. Les dades de la investigació evidencien que el percentatge d’oients que prefereixen escoltar la ràdio en català és superior al que correspon a l’escolta en llengua espanyola, cosa que n s’ha aconseguit ni en la televisió ni en la premsa escrita.